Oldal kiválasztása

Új vezér a Kontaset Kft. élén –

A közös munka erejében hiszek – interjú Fórizs Zoltán, ügyvezetővel –

 2019. január 01-i hatállyal Dobozi Gyula ügyvezető igazgató helyét Fórizs Zoltán cégvezető vette át. Az új ügyvezető igazgatóra nem kisebb feladat hárult, mint egy évi 1,5 milliárd forint nettó árbevételt realizáló, mintegy 120 főt foglalkoztató, nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező vállalkozás stratégiai vezetői szerepének betöltése.

A megcélzott piacok kihívásairól, a vállalat szervezeti struktúrájának átalakításáról és a jövőbeli fejlesztési tervekről Fazekas Anna, marketing vezető készített interjút az új ügyvezetővel.

vezetni és vezetve lenni

FA: Építészmérnökként végeztél, dolgoztál a kormányzati szférában, részt vettél EU-s pályázatok lebonyolításában. Mit gondolsz, milyen kihívásokat tartogat számodra a KONTASET?

FZS: A tavalyi év óta tevékenyen részt veszek a KONTASET életében cégvezetőként. Hiszek a változásban, a változtatás szükségességében: jelenleg is több olyan új terméken és szolgáltatáson dolgozunk, amelyek előrelépést, kitörési pontokat jelenthetnek. Nem kérdés, hogy a szervezeti struktúra reformokra szorul, de bízom abban, hogy az első nehéz és szokatlan döntések meghozatala és kivitelezése után, a szervezet stabilan, ütőképesen működhet tovább.

FA: Milyen változásokat, változtatásokat tervezel?

FZS: Egyértelmű, hogy a vállalat piaci és a tulajdonosok által elvárt sikere a külső tényezőkön túl a munkavállalókon múlik. El kell érni, hogy a dolgozók motiváltak és elkötelezettek legyenek a saját munkájuk minőségének javítását illetően. A személyes felelősségvállalás a gyártás minden fázisában kritikus fontosságú. Bízom abban, hogy a vezetői döntésekkel, a több lépcsőben végrehajtott béremeléssel ezt a célt sikerül elérnünk.

(A felső fotón a KONTASET Kft. menedzsmentje, dr. Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium – EU fejlesztésekért felelős államtitkára és a T&S Co. delegációja látható.)

(Az alsó fotón Fórizs Zoltán a cserkeszőlői optikai kábelgyárának alapkőletételi ünnepségén tart beszédet.)

Megújulás kívül-belül

FA: Említetted, hogy szisztematikusan keresed a KONTASET új lehetőségeit, kitörési pontjait. Hogyan készíted fel a vállalatot a jövő kihívásaira?

FZS: A KONTASET Kft. idén ünnepli fennállásak 30., jogelődje a KONTAKTA peidg alapításának 100. évfordulóját, így méltónak kell maradnunk a vállalat történelméhez.

Hiszek a közös munkában, a nemzeteken átívelő kooperációban. A Cserkeszőlőn épülő optikai kábelgyár, a szintén Cserkeszőlőn létesített TOSOT márkájú légtisztító berendezés, a Zhuhai Gree Electric Appliances Inc.-kel, a Cs-Process Kft.-vel, illetve a Kínai Népköztársaság egyik legnagyobb vállalatával, a T&S Co.-val való közös munka mind-mind olyan lehetőségek, amelyek hosszútávú munkalehetőséget kínálnak a KONTASET Kft. számára.

Ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a nemzetközi nagyvállalatok által támasztott minőségi és egyéb követelményeket, és olyan megrendelőkhöz is el tudjunk jutni a saját fejlesztésű termékeinkkel, ahová bármelyik gyártó büszkén tudna a megrendelői között, nekünk is változtatnunk kell a gyártási és szervezeti kultúrán. Nyitottnak, elfogadónak kell maradnunk.

Együttműködés a munkavállalókkal

FA: Milyen céljaid, törekvéseid vannak a munkáltatói jogkör gyakorlójaként?

FZS: Nem titkolom, hogy kemény munkát várok el minden dolgozótól. Több olyan terven dolgozunk – többek között a cserkeszőlői beruházásokon – amelyek megvalósításához mindenki munkájára szükség van.

A legjobbat kell nyújtanunk, a képességeink legjavát, ha a legjobbat, a legelőkelőbb pozíciót akarjuk megszerezni a piacon. Szükség van a fiatalok dinamizmusára és alakíthatóságára, számítunk az érett munkavállalók tapasztalatára és tudására. Vezetőként olyan személyzeti döntéseket is meg kell hoznom, amelyek adott esetben elválással járnak, és igen, a hosszútávú célok teljesítése érdekében tégláról téglára kell építkeznem.

FA: Sokszor találkozok azzal a kijelentéssel, hogy az édesanyák hovatovább háttérbe szorulnak a munkahelyeken több szempontból is. Mit gondolsz erről a prekoncepcióról?

FZS: Ügyvezető igazgatóként őszintén kijelenthetem, hogy számítunk az édesanyákra. Általánosságban elmondhatom, hogy minden értékes munkaerő számára igyekszünk megtalálni azt a pozíciót a szervezeten belül, ahol kiteljesedhet, és képességei legjavát nyújthatja. Mi családok számára szeretnénk biztos, kiszámítható, hosszútávú jövőképet biztosítani. A jövő munkahelyeit a mostban szeretnénk megteremteni.

(A fotórealisztikus képeken a KONTASET optikai kábelgyárának látványtervei láthatók.)

Tervek és remények

FA: Beszéltünk arról is, hogy a cserkeszőlő beruházás alapkőletételét számos egyeztetés előzte meg kormányzati szinten is. Össze tudnád foglalni röviden a beruházás állomásait?

FZS: Az optikai kábelgyár tulajdonképpen egy zöldmezős beruházásként épül meg a Cserkeszőlői Ipari Parkban. Olyan, mintegy 2 milliárd forint beruházási összeggel megvalósuló fejlesztés, amelyet a KONTASET Kft. részben a saját erejéből, részben pedig EU-s források pályázatok útján finanszíroz. A beruházás több ütemben valósul meg, és több ezer négyzetmétert érint ideértve a kutató és laboratóriumi épületeket is.

Az elektromos energia jelentős részét napelemek, a fűtési energiát pedig geothermikus energia adja majd a tervek szerint. Már a tervezéskor komoly hangsúlyt fektettünk az ökológai szempontokra.

A gyár megépülése, beindítása, üzemben tartása és sikeressé tétele kulcs a fontosabb export piacokhoz, amelyeket szeretnénk elérni. Úgy gondolom, hogy a hazai pozícióink megtartása mellett nekünk, magunknak is kezdeményezőnek, sőt úttörőnek kell lennünk a piaci együttműködés, az új technológiák alkalmazása és az új megrendelők elérése terén.

(A felső fotón Dobozi Gyula és Fórizs Zoltán látható a cserkeszőlői beruházás kapcsán tartott államtitkári egyeztetésen.)

A középső és az alsó fotó az ünnepélyes alapkőletételről, illetve az azt követő konferencián készült, Szokolai Lajos cserkeszőlői polgármester közreműködésével.)

Örökségkezelés

FA: Milyen tervekkel és elképzelésekkel vetted át a KONTASET Kft. ügyvezetői székét Dobozi Gyulától?

FZS: Úgy gondolom, hogy az elődeink munkáját, eredményeit, tapasztalatait tisztelve, azokból okulva kell megteremteni a jelent, és felépíteni a jövőt. Úgy szeretném a KONTASET Kft.-t, mint vállalatot és mint munkáltatót nyereségesebbé tenni, hogy megtartom Dobozi úr ügyfélközpontú problémakezelését, és beépítem a mindennapi operatív folyamatokba az utóbbi évtizedekben felhalmozott tudást és tapasztalatot.

Nem titok, hogy új exportpiacok meghódítására törekszünk, és piaci céljainknak megfelelően alakítjuk ki a partneri viszonyainkat. Tovább fogjuk erősíteni az európai országokkal meglévő kereskedemi kapcsolatainkat, de legalább ilyen komoly hangsúlyt fog kapni az új kapcsolatokkal, az új szövetségesekkel való közös munka.

A műszaki fejlesztések területén is szeretnénk élen járni, ezért erősítjük a szakember gárdánk sorait fiatal tehetségekkel a KONTASET ösztöndíj-program keretében. Természetesen a siker egyik továbbá nélkülözhetetlen alkotóeleme a már meglévő szakemberek megtartása és képzése – ezen a területen is vannak még tennivalók. A menedzsment kimondott elvárása és törekvése, hogy a munkaerőt megtartsa, és minden szempontból vonzó munkahelyet teremtsen a munkavállalók számára.

Izgalmas év vár ránk a KONTASET-KONTAKTA 30-100 évforduló jegyében is. Úgy gondolom, hogy ez a sok évtizednyi munka és piaci pozíció őrzés mutatja, hogy a KONTASET erőteljes márka minőségi, a megrendelők által is előnyben részesített termékekkel és a termékekhez kapcsolódó szolgáltatásokkal. Bízom benne, hogy ebben az évben – a számos tennivaló és munka mellett – lesz lehetőségem találkozni azokkal a partnerekkel is, akik hozzájárulnak a vállalati sikereinkhez.

(A fotón a KONTASET Kft. menedzsmentje, Szokolai Lajos, polgármester és a T&S Co. delegációja, alatta Szokolai Lajos, polgármester és a T&S Co. szakembere látható.

A két alsó fotón a T&S Co. szakemberei láthatók a KONTASET szentesi gyártóhelyén tett látogatásuk közben .)

A szerzőről

Az interjú szerzője, a KONTASET Kft. marketing vezetője, Fazekas Anna. Kolléganőnk több, mint 10 éve dolgozik a vállalatnál, 2 éve tölti be a marketing vezetői pozíciót. A kontablog.hu szerzőjeként elsősorban az a feladata, hogy a friss iparági hírekről, és a KONTASET Kft. működésében bekövetkező legfontosabb változásokról tájékoztassa az olvasókat, követőket.